Coaching van HR-medewerkers

Door verdergaande automatisering van processen ontstaat tijd in diverse ondersteunende functies. Dit brengt veel ondernemingen ertoe om HR-werkzaamheden te beleggen bij medewerkers die oorspronkelijk een andere rol hebben. Denk hierbij aan secretaresses, officemanagers, administrateurs, etc. Deze medewerkers hebben geen specifieke HR-achtergrond maar kennen de organisatie goed. De basiswerkzaamheden op HR-gebied kunnen zij vrij eenvoudig zelf uitvoeren. Wel is er vaak sprake van onbekendheid met de exacte wet- en regelgeving en fiscaliteiten. Deze groep medewerkers kan behoefte hebben aan coaching, begeleiding, advisering, sparren, controle, standaarden en alles wat daarbij komt kijken.

Heb je een combinatiefunctionaris aangewezen die naast bijvoorbeeld office management of de financiële administratie ook personeelszaken erbij doet? StijlHR kan deze persoon begeleiden, adviseren en/of coachen. Dat kan ad-hoc, in voorkomende gevallen, of ook op vaste momenten in de maand, het kwartaal of het jaar. Denk hierbij onder meer aan arbeidsrechtelijke of CAO-kwesties, ziekteverzuimbegeleiding, salarisadministratie of bijzondere projecten op personeelsgebied. Doel is om medewerkers volwaardig inzetbaar te maken en te houden. Zodoende worden de HR-werkzaamheden duurzaam belegd binnen de organisatie en worden de continuïteit en kwaliteit bewaakt.

StijlHR biedt in deze gevallen interessante mogelijkheden, bijvoorbeeld door een aantal keer per jaar aan te schuiven bij de met HR belaste medewerkers, door standaarden te leveren en door samen de processen te beoordelen en waar nodig te verbeteren. De ervaring is dat de medewerkers met meer vertrouwen en plezier hun werk uitvoeren als zij weten dat er een vraagbaak en sparringpartner paraat staat. Een duidelijke win-win situatie.